Teknologi technology cpp

Teknologi

Tekn1 aktivt kol skyddar cpp v4

Svenskt know-how och tysk patenterad teknologi har gjort vårt unika skyddsunderställ för brandmän möjligt.
Underställen består av tre lager tyg:
-"Textil". Ytterlager består av 88% bomull och 12% elastan.
-"Partikelfilter". Ett mellanlager bestående av 100% polyuretan, med ett finfibrigt partikelfilter som reducerar hudens exponering av hälsofarliga partiklar.
-"Aktivt kol". Ett lager bestående av 100% aktivt kol, som adsorberar hälsofarliga gaser. Lagret med aktivt kol är applicerat på ett tyg av 100% bomull (det som är närmast kroppen).

Tyglagret med partikelfilter

Tyglagret med partikelfilter består av ett finfibrigt partikelfilter av polyuretan, som minimerar hudens exponering av giftiga partiklar (PAH).
Detta lager innehåller ett filter som fungerar som ett extra filter för de partiklar som larmstället släpper igenom.

Tyglagret med aktivt kol

Det unika med CPPs underställ är lagret med det adsorptiva aktiva kolet, som består av tätt applicerade kulor där varje kula har en diameter på ca 0,3 mm. I den unika produktionsprocessen produceras varje enskild kula för att klara en fysisk belastning på upp till 40 N (=last av upp till 4 kg), så mycket bra hållbarhet vid t ex knä eller armbåge.
Aktivt kol har unika egenskaper med små porer och stor porvolym som skapar en stor specifik yta där adsorption och kemiska reaktioner kan ske. Den specifika ytan (den inre, adsorptiva ytan) för CPPs aktiva kol är 1.580 m2/gram.
>1 dm2 av detta tyglager har en specifik yta större än 1.000 dm2!
>Varje m2 av detta tyglager har en specifik yta större än 100.000 m2!
>Varje underställ har en specifik yta större än 400.000 m2, dvs en yta som ungefär 60 fotbollsplaner!
Det är den specifika ytan som gör att det aktiva kolet har en enorm kapacitet att adsorbera hälsofarliga gaser (PAH).

Hela skyddsunderstället med tre lager tyg

Lång erfarenhet, rigorös kvalitetskontroll och unik teknologi möjliggör framställandet av ett tyg med mycket bra genomsläpp av luft och fuktighet, extrem flexibilitet samtidigt som det är lätt och slitstarkt. Tyget släpper igenom luft och vatten samtidigt som det binder gaser, partiklar och odörer.
Efter varje insats med brandrök kan understället tvättas (se manual för tvättråd) för att avlägsna smuts och brandröksrester.
Skyddsunderställen är utprovade med hjälp av svenska rökdykare och de ska användas tillsammans med larmställ EN469.